Lab for European Project Making edukacijski je program u organizaciji gradova nositelja titule Europske prijestolnice kulture, Rijeke 2020, Novog Sada 2021 i Temišvara 2021. Riječki kulturni djelatnici i djelatnice, s posebnim naglaskom na producente i menadžere u kulturi, imat će jedinstvenu priliku besplatne i sveobuhvatne edukacije koja pokriva teme razvoja i uključivanja publike, volonterstva, razvoja zajednice i budžetiranja, marketinga i upravljanja ljudskim resursima, razvoja programa i kulturne politike.

Polaznici će tijekom devet dana obuke u svakom od triju gradova proći kroz intenzivne radionice i predavanja pod vodstvom brojnih međunarodnih stručnjaka, među kojima su Birgitta Persson (Olivearte), Francois Matarasso (participativna umjetnost i umjetnost zajednice), Julia Pagel (generalna tajnica NEMO-a), Adam Jeanes (Music/Arts Council, UK) i mnogi drugi.

Cristina da Milano, predsjednica Europskog centra za organizaciju i upravljanje u kulturi, koja je sudjelovala na upravo završenom riječkom seminaru o razvoju publike Applause please, također će pridonijeti ovom edukacijskom programu kao mentorica na prvom LAB-u te polaznicima prenijeti svoja znanja i iskustva iz područja razvoja publike.

Jedan od mentora bit će i Francois Matarasso, pisac, istraživač i konzultant s 25 godina iskustva u razvoju umjetnosti zajednice. Specijalizirao se na istraživanjima na praktičnim primjerima, posebice na istraživanjima o utjecaju kulture na zajednicu, i na organizacijskoj podršci cijelom kulturnom sektoru. Radio je za međunarodne agencije, nacionalne i lokalne samouprave, zaklade i kulturne organizacije u 30-ak zemalja.

Poslušajte što kažu Cristina da Milano i Francois Matarasso, zašto je važno prijaviti se na Lab for European Project Making.

Prijave su otvorene do 15. rujna. Uvjeti za prijavu te detalji programa nalaze se OVDJE.

Prijavnica se nalazi na POVEZNICI.

Odabrani kandidati o izboru će biti obaviješteni do 1. listopada 2017.