Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti, Zeleni val

Ekipa s Kozale uredila kvartovski zeleni kutak za sve generacije

Klupice, mural i nekoliko novih biljaka – zeleni kutak na prostoru bivšeg teniskog igrališta, sadašnjeg parkinga, između zgrada u Ulici Aleksandra Mamića 7 i 9 na Kozali, u subotu je konačno završen i pušten “u pogon”

Mali, ali slatki, projekt »Ozelenjivanje kvarta simbolom grada« inicijative građana Kristiana Starčića i Gorana Jovanića, realiziran je u sklopu Zelenog vala kampanje »Uključi se!« Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i dokaz je da se sve može kad se male ruke slože, odnosno kad postoji ideja i želja da se ta ideja u konačnici i realizira.

Kristian Starčić i Goran Jovanić susjedi su iz kvarta koji su taj nekad zapušteni i neuređeni javni prostor ispod parka za djecu, u kojem se nalaze sprave za igranje i stol za stolni tenis, željeli oplemeniti i urediti.

Tu su nekad bila posađena stabla amula, no od njihovog propadanja i rušenja do danas, površina nije obnovljena novim zelenilom. Projektom se želi zapuštenu javnu površinu opet učiniti ugodnom za boravak svim generacijama, a što su poželjeli, to su i realizirali.

– Drago mi je da smo konačno završili ovaj naš mali projekt. Nakon tri i pol mjeseca i manjih peripetija s postavljanjem klupica, sad je sve na mjestu. Zadovoljni smo i odmah smo krenuli s korištenjem, kaže jedan od inicijatora projekta Kristian Starčić.

Svečano otvorenje nastavilo se kao cjelodevno kvartovsko druženje za sve generacije: organizirana je igra Potraga za blagom, turnir u stolnom tenisu, dječji pool party, kotlić, te skupština Karate kluba Belveder.

 

Članak preuzet s Novi list.