Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

Irena Kregar Šegota nova direktorica Rijeke 2020

U tvrtki Rijeka 2020 došlo je do reorganizacije funkcija i radnih mjesta na pozicijama vodećih ljudi. Temeljem vlastitog zahtjeva, Emina Višnić razriješena je funkcije direktorice tvrtke, a na tu funkciju imenovana je Irena Kregar Šegota.

Emina Višnić zatražila je razrješenje na funkciji direktorice tvrtke Rijeka 2020 nakon dovršetka zahtjevnog procesa redefiniranja programa i proračuna, smatrajući da se u novim okolnostima u kojima se EPK projekt nalazi, treba osobno još intenzivnije posvetiti poslovima operativnog upravljanja programima. Izražavajući ponos na sve što je do sad odrađeno zajedničkim naporima sviju uključenih, Višnić je posebno istakla projekt Otvorenja koji je i osobno vodila te dodala:

Iako smo imali tu nesreću da je ovu godinu obilježila svjetska pandemija, ipak čvrsto vjerujem da je projekt EPK već uspio te da trebamo iskoristiti vrijeme pred sobom da realiziramo što je moguće više programa i na primjeren način zaokružimo priču o gradu koji je postao i ostao Europska prijestolnica kulture.

Višnić ostaje zaposlena u tvrtki i preuzima poslove upravljanja programima koji idu u realizaciju.

Skupština Društva direktoricom Rijeke 2020 imenovala je Irenu Kregar Šegota zbog njezinih znanja, kompetencija i iskustva u EPK projektu kojima najbolje odgovara zahtjevima ove funkcije. Podsjećamo, Irena Kregar Šegota od samog početka je imala ključnu ulogu u procesu kandidature za titulu Europske prijestolnice kulture, kao i kasnije u svim fazama provedbe projekta. Završila je studij francuskog i engleskog jezika i književnosti te se u inozemstvu educirala iz područja kulturnih politika i upravljanja u kulturi. Ima raznoliko i bogato profesionalno iskustvo iz međunarodnih odnosa i upravljanja projektima.

Kulturno-umjetnički program Europske prijestolnice kulture, prilagođen novonastalim okolnostima izazvanima koronom, imat će oko 150 kulturno-umjetničkih događanja koja organiziraju i provode ustanove kulture, partnerske organizacije i tvrtka Rijeka 2020. Dio EPK programa koji se održavaju tijekom lipnja već je najavljen na konferencijama za medije i putem priopćenja, poput programa HNK Ivana pl Zajca, Gradskog kazališta lutaka, 27 susjedstava, Zelenog vala i sl.  a dio najava za programe koji će se održavati u nadolazećem ljetnom razdoblju tek slijedi, poput izložbi i glazbenih programa u Exportdrvu odnosno ostalih programa ustanova, udruga i Rijeke 2020.

Tvrtka Rijeka 2020 nastavlja s koordinacijom prijavljenih programa udruga koji su sastavni dio EPK te s organizacijom programskih aktivnosti u sredinama koje čine 27 susjedstava, kao i sa daljnjom realizacijom trajnih skulptura u pravcu Lungomare Art te sudioničkih programa Zelenog vala i Civilnih inicijativa. U realizaciju u promijenjenim okolnostima idu i programi poput Dječjeg festivala Tobogan, dijela lutkarskih predstava, Balthazarovog Uragana, predstave Djeca luke, izložbe Balthazargrad, Festivala europske kratke priče, Dana migranata, EU projekta Diversity Mixer, izložbe 90te ožiljci, ali i mnogih drugih izvorno najavljenih programa.

Također, nastavkom programa, i dio zaposlenika vraća se u tvrtku Rijeka 2020 u skladu s novom organizacijom i planom rada.  U proteklih tjedan dana u tvrtku se vratilo dvoje zaposlenika kojima je ranije otkazana suradnja, a koji su bili angažirani na programima pravca 27 susjedstava. U okviru ovog pravca već je organizirano predstavljanje dijela programa susjedstva Rab, a ovaj se vikend održava i program susjedstva Delnice. Najave ostalih programa 27 susjedstava tek slijede.

U idućim tjednima na posao će biti pozvan još dio zaposlenika tvrtke Rijeka 2020 s kojima je ranije raskinuta suradnja. Radi se o dijelu osoba koje su radile na poslovima organizacije kulturnih događaja, poslovima produkcije i komunikacijskim poslovima.

U Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture, očekuje nas ljeto bogato kulturom i kulturnim događanjima koja će se odvijati na otvorenim i u zatvorenim prostorima. Svi će programi biti skupno i pojedinačno najavljeni javnosti putem konferencija za medije koje slijede te putem priopćenja i najava za medije.