Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

Izložbe: 51000 Balthazargrad i Palača šećera

Osnovne informacije za posjetitelje

51000 Balthazargrad 

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci

Krešimirova 26c, Rijeka

Izložba je otvorena do 28. veljače 2021.

Izložba 51000 Balthazargrad najveća je izložba programskog pravca Dječja kuća projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, nastala u suradnji s MMSU-om. Njen je naziv inspiriran činjenicom da je upravo Rijeka svojim izgledom i atmosferom poslužila Zlatku Boureku kao inspiracija za crtanje Balthazargrada u kojem omiljeni animirani profesor živi i smišlja svoje izume.

Radno vrijeme

Od utorka do petka od 12:00 do 19:00 sati, a subotom i nedjeljom od 10:00 do 17:00 sati.
Ponedjeljkom, blagdanom i praznikom Muzej ne radi.

Cijena ulaznice
Pojedinačna ulaznica može se kupiti na ulazu u muzej po cijeni od 30 kuna, a pravo na besplatni ulaz imaju djeca do 7 godina, nezaposleni i umirovljenici uz predočenje dokumenta. Djeca i mladi do 18 godina, studenti i članovi strukovnih udruga i organizacija ostvaruju popust pa za njih ulaznica košta 20 kuna uz predočenje važećih studentskih odnosno strukovnih iskaznica.

Ulaznice se kupuju na info pultu pri dolasku u muzej, a rezervacija pojedinačnih ulaznica nije potrebna.
Ulaznice se rezerviraju samo u slučaju dolaska grupe (10-20 osoba) ili posjete školskih grupa.

Sve informacije i rezervacije primaju se na e-mail: balthazargrad@mmsu.hr.

 

Muzej grada Rijeke @Palača šećera 

Krešimirova 28, Rijeka
stalni postav

U obnovljenoj baroknoj Palači šećera, nekadašnjoj upravnoj zgradi šećerane koja je izgrađena sredinom 18. stoljeća, otvoren je se stalni postav Muzeja grada Rijeke čiji je autor Ervin Dubrović (HR), a dizajnerica Nikolina Jelavić Mitrović (HR).

Najveća barokna poslovna palača u Habsburškome Carstvu nakon više desetljeća ponovno je otvorila svoja vrata i pokazuje svu svoju veličinu. Muzejski postav u palači prikazuje povijest grada otkad postaje slobodna luka do danas, od 1719. do 2020. godine. Dio postava posvećen je najvećoj kompaniji toga doba u Monarhiji, europskim i prekomorskim poslovima te putovima riječkoga šećera.

Radno vrijeme

Od utorka do nedjelje, od 13 do 19 sati.
Ponedjeljkom, praznikom i blagdanom Muzej je zatvoren.

Cijene ulaznica

Pojedinačne ulaznice za posjet Palači šećera mogu se kupiti po cijeni od 40 kn na ulazu u Palaču. Za grupne posjete (10 osoba i više) pojedinačna cijena je 30 kuna. Cijena za učenike, studente i umirovljenike je 20 kuna. Djeca do sedam godina i članovi strukovnih organizacija ICOM i HMD u Palaču mogu ući besplatno, uz predočenje članske iskaznice. Stručna vodstva postavom organiziraju se uz prethodnu najavu.