Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
RiHub, Vijesti

Uključi se! Prijavi projekt! Odlučuj!

Posljednje dvije godine živimo sa spoznajom da će Rijeka 2020. godine biti Europska prijestolnica kulture. Sada kada nas svega godina i tri mjeseca dijele od titule, vrijeme je da ujedinimo volju, stručnost, kreativnost i slobodno vrijeme kako bismo zajedničkim snagama godinu titule učinili veličanstvenom. Stoga vas RIJEKA 2020 poziva da se u što većem broju odazovete kampanji Uključi se!

Kampanja koja svojim nazivom poziva na akciju i promjenu, za cilj ima uključivanje velikog broja građana i građanki Rijeke i Primorsko-goranske županije u projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Uspjeh ovog važnog projekta umnogome ovisi o uključenosti lokalne javnosti. Titulu Europske prijestolnice kulture možemo shvatiti kao životnu priliku za promjenu i boljitak naše županije, grada, naselja, kvartova, parkova, ulica i balkona. Mogućnosti su brojne, a dobrodošle su sve ideje i inicijative koje imaju jedan motiv – učiniti Rijeku boljim mjestom za život.

Zainteresirani pojedinci i pojedinke, neformalne grupe građana, organizacije, udruge ili institucije mogu se uključiti na četiri načina: kroz volontiranje, zatim kroz Javni poziv za dodjelu potpora za projekte građana u programima Civilne inicijative i Zeleni val te odlučivanjem kroz Vijeće građana.

Kampanja Uključi se prije svega šalje poziv volonterima bez kojih finalna provedba programa ni jedne europske prijestolnice kulture ne bi bila moguća. Prema tome – dragi volonteri, trebamo vašu pomoć, ruku, savjet i ideju! Podijelit ćemo znanje, entuzijazam, ljubav prema kulturi i druženju.

Ukoliko već imate ideju o projektima koji društvenom, umjetničkom i kulturnom akcijom podižu kvalitetu života u gradu, svakako iskoristite priliku i prijavite se na Javni poziv za dodjelu potpora za projekte građana u programu Civilne inicijative. Nedostatak zelenih površina problem je koji dugo muči građane Rijeke. Kroz Javni poziv za dodjelu potpora za projekte građana u programu Zeleni val želimo, zajedno s vama, zazeleniti grad.
Program Zeleni val potporama podržava projekte koji doprinose urednijim i zelenijim javnim prostorima ste sugrađane potiču na ekološki odgovorno ponašanje.

Javni poziv za dodjelu potpora za projekte građana u programima Civilne inicijative i Zeleni val uključuje pojedinačne potpore projektu od minimalno 10.000, a maksimalno 30.000 kuna. Natječaj je otvoren do 23. studenog 2018. godine u 16 sati, a sve detaljnije informacije mogu se pronaći na www.rijeka2020.eu/ukljucise. U slučaju potrebe, prijavitelji se mogu obratiti odgovornim osobama za administrativnu pomoć svakim radnim danom i subotom od 8 do 20 sati u prostorijama RiHuba (Ivana Grohovca 1/A – bivši Bernardi).

O projektima koji će u okviru programa Civilne inicijative i Zeleni val prijavljivati građani Rijeke, odlučivat će – upravo oni sami. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za rad u Vijeću građana koje će stanovnike Rijeke predstavljati u projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Za sudjelovanje u Vijeću građana možete se prijaviti do 9. studenog 2018. godine putem online prijavnice na stranici www.rijeka2020.eu/ukljucise. Očekujemo vas!

Na Javne se pozive mogu prijaviti udruge ili inicijative građana. Za Vijeće građana mogu se prijaviti osobe starije od 16 godina s boravištem u Rijeci.

Aktivno uključivanje građana u projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture učinit će da naredne godine budu uzbudljive te da se kultura dovede u sve kvartove i naselja diljem Rijeke Primorsko-goranske županije.