Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti, Zeleni val

Uređenje Pop-up parka na parkiralištu Delta

U subotu i nedjelju, 7. i 8. studenog 2020.g., u Pop-up parku na parkiralištu Delta u Rijeci (zeleni trokut, preko puta Športskog ribolovnog društva Luben i ulaza na parkiralište) od 10.00 do 15.00 sati održavat će se radna akcija sadnje mediteranskog i aromatičnog bilja.

Riječ je o inicijativi skupine građanki Darie Vozila, Tene Vičević Dunaj i Sare Stojaković, koja je sastavni dio programa Zeleni val Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. 

Na uključivanje su pozvani i svi zainteresirani građani koji žele sudjelovati u stvaranju nove zelene oaze u centru grada, a svima koji se odazovu bit će osigurane radne rukavice, alat, marenda, kava i čaj.

Osim sadnje bilja, koja će biti održana zahvaljujući donaciji i pomoći KD-a Čistoća, Pop-up park će se očistiti od otpada i korova te pripremiti za daljnje aktivnosti – postavu urbane opreme tj. drvenih elemenata za sjedenje i ležanje.

Akcija se organizira uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se sudionici pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.