Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
RiHub, Vijesti, Zeleni val

[Zelena radionica] Kako napraviti zeleni svijet u malom

U novom izdanju Zelene radionice, u utorak, 27.11. u 17 sati u RiHubu, Maja Subotić Šušak nas uči kako izraditi terarij.

Terarij je kolekcija kompatibilnih biljaka koje rastu u staklenim posudama unutar kojih nastaje mikroklima u zatvorenoj ili parcijalno zatvorenoj posudi. Jednostavan za održavanje i stvoren za urbanog čovjeka, terarij pruža mogućnost vrtlarenja bez obzira na godišnje doba uz niz kreativnih mogućnosti u odabiru biljaka. Na radionici polaznici kroz praktičan rad mogu naučiti kako odabrati i pripremiti staklenu bocu za izradu vrta u boci, pripremiti tlo za sadnju, koje biljke izabrati, te naposljetku kako se brinuti o svom malom zelenom svijetu.

Radionica je ograničena na 12 polaznika, prijave na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.

Maja Subotić Šušak voditeljica je galerije Živi Atelje DK, dizajnerica kojoj je središnje područje interesa zeleni dizajn i edukacija mladih u vizualnoj kulturi. Za sebe kaže je dizajnerica po struci, a botaničarka po ljubavi.

Zelene radionice su praktična druženja i razmjena vještina s edukativnim karakterom, a otvorene za sve zainteresirane građane. Obrađuju se teme iz šireg polja ekologije i održivog življenja: uzgoja bilja, povrća i voća, permakulture, biodinamike, reciklaže, upcyclinga, uzgoja organskog sjemena, očuvanja zelenila, sadnje i uzgoja kućnog bilja, zbrinjavanja i odvajanja otpada, osmišljavanja urbanih vrtova i sl.