Bernard Koludrović

Voditelj partnerskih programa

Kontakt: bernard.koludrovic@rijeka2020.eu

 

Ovaj Riječanin rođen je u Trbovlju i iako nikakve veze s rudnicima nema naveliko kopa po slovima i riječima pokušavajući doktorirati na komparativnoj književnosti. Zagrizao je za EPK kao priliku da kopa i po društvenim strukturama i kulturnom razvoju Rijeke – vjeruje da će pronaći blago.

Kulturolog i književni komparatist dugo je živio u Zagrebu, a studiji su ga odveli na put društvenog aktivizma, ozbiljnog znanstvenog rada i neozbiljnih književnih pokušaja. Istraživanja o kulturnoj teoriji i razumijevanju identifikacijskih praksi mu nisu bila dovoljna te se baca u praksu kao direktor konferencijskog i obrazovnog programa Subversive festivala.

Žigosan kulturom surađuje s nekoliko časopisa i portala kako kulturni kritičar i društveni analitičar, vodi PR za Model European Union Zagreb i organizira konferencije i tribine od Vardara do Triglava. No ni to mu nije dovoljno te radi u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova – ne želi nam otkriti tajnu što.

Shvatio je kako mu je život nedinamičan i odlučuje se vratiti u Rijeku te je u EPK zadužen za partnerske programe. Još uvijek se nada kako će imati vremena za napisati dobru priču.

Upoznajte ljude