Iva Kelentrić

Glavna voditeljica programa Lungomare Art

Kontakt: iva.kelentric@rijeka2020.eu

 

Iva se rodila na Dan antifašističke borbe, dugo misleći kako je datum u kalendaru crven jer je njezin rođendan. Tako joj je odmah, horoskopski, urođen interes za borbu protiv zla. Dok su njene prijateljice gledale Ivicu i Bucku iz “Malavizije” i smišljale u koju haljinicu obući Barbiku, Iva je gledala horror filmove i smišljala efikasnije metode ubijanja čudovišta i zlikovaca. Njen heroj i prva ljubav bio je Luke Skywalker, junak “Ratova zvijezda”. I njemu je ubijanje zlikovaca dobro išlo.

Kako u Rijeci tada nije postojala Akademija za džedaje, upisala je povijest umjetnosti gdje je osjetila Silu u nacrtima antičkih hramova. Tamo je stekla dečka, psa i akademsku titulu. Pas se zove Manu i Iva tvrdi da je najljepši na svijetu, iako su joj i ostale životinje super pa ih zbog toga ne jede.

Sedam je godina radila u Odjelu gradske uprave za kulturu, gdje se pomalo uspavala. Kad je Rijeka proglašena Europskom prijestolnicom kulture, Iva je osjetila kako se Sila budi, pa je obrisala prašinu sa svjetlosne sablje i došla voditi programski pravac “Lungomare Art”.

 

Upoznajte ljude