Lucija Polonijo

Koordinatorica programa Kuhinja različitosti

Kontakt: lucija.polonijo@rijeka2020.eu

 

Jednog je dana mlada umjetnica Lucija prala čaše u kafiću te shvatila kako tim činom obuhvaća i vodu i rad.  To ju je ponukalo da migrira u našu organizaciju.

Otkrila nam je da je diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci nakon čega je upisala studij Medijskih umjetnosti i praksi,  gdje su je posebno zainteresirali video performans i fotografija. Svidjelo joj se educirati se, pa je pohađala radionice i seminare o menadžmentu u kulturi, EU projektima, produkciji i ostalim zanimljivim temama.

U međuvremenu je radila kostimografiju za kazalište i film, vodila Galeriju Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, zajedno s kolegama umjetnicima osnovala udrugu Akumulator, a uključila se i u rad Centra za inovativne medije u Rijeci.

Lucija je htjela pokrenula pozitivne promjene u životima građana pa se zaposlila kao koordinator na programskom pravcu Kuhinja.

U našoj Kuhinji ne pere suđe nego pomaže u organizaciji brojnih programa usmjerenih različitim osjetljivim društvenim skupinama.

Upoznajte ljude